Det skal du vide om diamanter

En af de mest velkendte og eftertragtede ædelsten er utvivlsomt diamanten, som består af kulstof. Forlovelsesringe som mange andre er typisk prydet med diamanter, og der er mange pasformer at vælge imellem. Hvis du allerede ved nu, hvilken diamantform du sigter efter til ringen, vil du være godt på vej til at finde den perfekte ring.De 4 c’er

Kvaliteten på diamanter bedømmes ud fra 4 C’er. Carat, Clarity, Colour, Cut.

Hos BOLOU møder du GIA (Gemological Institute of America) certificerede specialister som er et kvalitetsstempel for den rådgivning, du modtager. I tilgift arbejder vi udelukkende med anerkendte diamantleverandører og altid indkøbt i overensstemmelse med internationale konventioner.

CARAT

Carat er en vægtenhed for diamanter og 1 carat svarer til 0,20 gram. Vægtenhedens oprindelse stammer fra dengang man kun havde vægtskåle til at bestemme genstandes vægt. Således vejer 1 carat det samme som 1 kerne fra frugten på et johannesbrødtræ.

CLARITY 

Meget værdifulde diamanter er typisk meget klare og altså uden urenheder i sammensætningen med fin lysgennemstrømning som resultat. Urenheder begrænser også mulighederne for slibning.

Diamanters klarhed opgøres på en skala med 12 trin — fra flawless til included. Hos BOLOU anvender vi som udgangspunkt som minimum VS1 kvalitet. 


COLOUR 

Selvom diamanter typisk forbindes med gennemsigtighed, er langt de fleste af dem faktisk svagt brunlige eller gullige. Gennemsigtige diamanter er de mest værdifulde men ses også i mange specielle farver benævnt Fancy Diamonds. 

Farven på diamanten har stor betydning for dens værdi. Derfor er der naturligvis også et bedømmelsessystem til farven af diamanter. I europæisk og amerikansk sammenhæng anvender vi et numerisk system.

I grafikken nedenunder ses et samlet overblik over systemet. “D-E” er den mest værdifulde farve, mens “M-Z” er de mindre værdifulde. 

Naturligt blå diamanter er de mest sjældne og kun 0,01% af verdens diamanter skulle være blå. Den blålige farve skyldes tilstedeværelsen af bor, og de forekommer i jordlag fire gange så langt nede som almindelige diamanter.  

Naturlig røde diamanter er også sjældne, og der skulle blot eksistere 20-30 stykker i hele verden. Derfor er de også de dyreste. En 1,56 carat rød diamant med kaldenavnet Argyle Phoenix, blev eksempelvis solgt på auktion til over 2 millioner dollars. 

CUT 

Slibningen af en diamant er helt centralt for dens udseende. Selv en diamant med høj klarhed og flot farve vil fremstå kedelig, hvis slibningen er udført dårligt. En professionel slibning få det bedste frem i en elegant diamant. 

Det klassiske slib er brillantslib, som BOLOU er vant til at arbejde med i årtier. Vores state-of-the-art værktøjer og professionelle guldsmede er i stand til at designe og fremstille ethvert tænkeligt diamantsmykke der gennem kompromisløs kvalitet og unikt formsprog med sikkerhed vil adskille sig fra mængden. Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.


Hvad koster diamanter 

Prisen på diamanter afhænger af samspillet mellem de 4 C’er. Vi anbefaler som minimum, at man sikrer sig et GIA certifikat som kvalitetsstempel til at medfølge sin diamant, hvis den er større end 0,30 carat. GIA certifikatet er garantien for at diamanten er af den kvalitet, som man har besluttet sig for. 

Læs mere om farvede ædelstene her.