Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Hvilken finger skal ringen sidde på? Alt du skal vide, når du vælger forlovelsesring

Når du sætter forlovelsesringen på din udkårnes finger, er det et kæmpestort øjeblik, og alt skal gerne være helt perfekt. Derfor vil mange selvfølgelig gerne have styr på det hele og vælge en forlovelsesring, som kæresten elsker.

Frieri med diamantring

 

Når man skal finde den perfekte forlovelsesring, er der normalt mange ting at overveje. Hvordan den skal den se ud, hvor stor skal den være osv. Men derudover er der også en masse uskrevne regler og traditioner, som mange er lidt usikre på, men gerne vil kende.

Derfor vil vi i dette blogindlæg prøve at gøre dig klogere på, hvordan du finder den perfekte forlovelsesring og hvilke uskrevne regler og traditioner der gemmer sig.

Sådan finder du den perfekte forlovelsesring

Når du skal finde den perfekte forlovelsesring, er der en række ting du med fordel kan overveje.

Find din kærestes smykkestil

Hvis du ikke allerede er sikker på det, bør du finde ud af, hvilken smykkestil din kæreste har. Foretrækker hun det minimalistisk, hvor det skal det være småt og simpelt, eller er hun mere til det voluminøse og ekstravagante?

Kig på hvad hun bærer til hverdag, eller tag et smugkig i hendes smykkeskrin og bliv klogere på sagen. 

Overvej hvilket materiale ringen skal være af

Når man bærer smykker til daglig, har mange et foretrukkent materiale. Derfor bør du finde ud, hvilket materiale der er din kærestes foretrukne. Er hun til guld eller søv, eller hvad med rødguld, hvidguld eller noget helt femte.

Udtryk og størrelse på diamant

Der er intet facit for, hvilken størrelse en diamant skal have i en forlovelsesring. Om centerstenen er på 0,40 carat, 0,70 carat, 0,90 carat eller måske endda 5 carat er et individuelt valg. Det handler mest om at finde én (eller flere), som passer til kvinden, der skal bære ringen. 

Vi har gemmologer og diamantgraderere med uddannelser fra GIA i New York i vores team, og med solide leverandører i baghånden kan vi altid rådgive og vejlede til det bedste valg - uanset, om drømmen er en cushion cut, oval cut, en helt tredje slags fancy cut, eller klassisk brillantsleben diamant. 

Find hendes ringstørrelse

Når ringen skal sættes på, er det selvfølgelig vitalt at den passer ordentligt. Ringen kan selvfølgelig altid ændres i størrelse, men det er rart at den sidder perfekt i første forsøg. Hvis ikke du kender hendes ringstørrelse, er der et par metoder til, hvordan du kan finde ud af det.

Læs tips og tricks til hvordan du finder den perfekte ringstørrelse her.

Traditioner og uskrevne regler om forlovelsesringe

Med forlovelsesring er der også en række forskellige traditioner og uskrevne regler, som kan være meget sjove at kende til. Hvilken finger skal forlovelsesringen sidde på, hvor meget skal den egentlig koste osv.

Det er selvfølgelig vigtigt, at I gør det fuldkommen som I selv har lyst, men mange vil gerne kende til de sjove regler og traditioner, som der trods alt findes.

Hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde på?

Ifølge danske traditioner sidder forlovelsesringen på venstre hånd, og vielsesringen sidder på den højre hånd.  Forklaringen er bl.a. at man mener, at kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger. Samtidig bruges højre hånd under vielsen til at aflægge troskabsløftet, hvorfor vielsesringen er på højre hånd.

Men selvom venstre hånd er det mest normale, så er det helt op til jer. Der kan også være faktorer som arbejde, fritid eller helbred, som gør at det giver mest mening, at forlovelsesringen sidder på højre hånd fremfor den venstre. 

Hvilken finger skal forlovelsesringen sidde på?

Det mest normale er, at forlovelsesringen sidder på ringfingeren. 

Skal manden også have en forlovelsesring?

Det korte svar er, at det er helt op til jer selv, om manden også skal have en forlovelsesring. Normalvis er det kun kvinden som bærer en forlovelsesring, hvor manden venter til vielsen, med at få en vielsesring på fingeren.

Kan man bruge forlovelsesringen som vielsesring?

Ja, det kan man sagtens. Faktisk er der mange, som vælger at bruge deres forlovelsesring som vielsesring, hvor de så er blevet piftet op med ekstra brillanter eller andet. Men der er også mange, som køber både forlovelses- og vielsesringe.

Hvad skal en forlovelsesring koste?

Måske har du hørt nogle sige, at en forlovelsesring bør koste hvad der svarer til tre måneders løn. Hvis du spørger os, er det noget vås. Først og fremmest er det slet ikke prisen, det bør komme an på. 

Det vigtigste er, at du finder den forlovelsesring, som du tænker, at din udkårne vil synes rigtig godt om. Hvad du så er komfortabel med at betale for ringen, er selvfølgelig meget individuelt.

Vores erfaring fortæller os, at mange ender med at betale en pris for forlovelsesringen, som svarer til mellem en hel og en halv månedsløn.

Lad os hjælpe dig med at finde den perfekte forlovelsesring

Siden 2006 har vi rådgivet indenfor smykkegaver i forbindelse med bryllup og andre mærkedage. Derfor vil vi selvfølgelig også hjertens gerne hjælpe dig med at finde den perfekte forlovelsesring. 

 Når du kommer til det første møde, vil vi hjælpe dig med at afdække de mest essentielle succeskriterier for den perfekte forlovelsesring. Gennem dialog, vil vi herunder vejlede dig om vigtige overvejelser, når du skal vælge den perfekte forlovelsesring

Vores fornemmeste opgave er at rådgive til det rigtige valg, hvor man får mest muligt for sit budget, samt at kreere en ring efter specifikke ønsker og vores egne høje krav til håndværkets kvalitet. Kontakt os her, hvis du vil vide mere.  

Vi har også specialiseret os i smykker til bryllup og vielse, der tæller både øreringe, halskæder og vedhæng, armbånd og ringe. Disse vil afslutte dit bryllupslook på elegant vis. Vi står klar med assistance, når du har brug for det.