Indkøbskurv

Din kurv er tom

Fortsæt shopping

Størrelsesguide til ringe - Sådan finder du din ringstørrelse

Når du køber en ny ring, er det afgørende, at ringstørrelsen er helt korrekt. Det er vigtigt, at din kommende ring sidder perfekt på fingeren. Hvis du er usikker på, hvilken ringstørrelse du skal bruge, behøver du dog ikke bekymre dig. Vi har samlet nogle forskellige metoder, som du kan bruge til at finde den rette ringstørrelse, uanset om du allerede har en ring eller ej. 

Hvordan finder man sin ringstørrelse?

Når det kommer til at finde den rette ringstørrelse, kan man typisk stå over for to forskellige scenarier. Enten har man en eksisterende ring, som man kan bruge til at måle, eller også kan man finde sin ringstørrelse ved at måle sin finger. Der er heldigvis metoder til at bestemme sin ringstørrelse, uanset hvilket scenarie man befinder sig i. Du kan også læse vores guide til, at finde den perfekte forlovelsesring.

 

Find din ringstørrelse med en eksisterende ring

Hvis du allerede ejer en ring, som passer perfekt, kan du måle den indvendige diameter af ringen for at finde ringstørrelsen. Så hvordan måler man sin ringstørrelse? Først, find en lineal eller et målebånd frem med millimetermål, og placér ringen herpå. 

Når du er kommet frem til den indvendige diameter i millimeter, kan du finde den præcise ringstørrelse i infografikken nedenunder. Vær dog opmærksom på, hvilken ring du bruger til at måle din ringstørrelse. Alt efter om det er en bred eller en smal ring, kan det nemlig betyde noget for ringstørrelsen.

En bredere ring har eksempelvis en bredere overflade på fingeren, og derfor vil den faktisk ikke kunne konverteres direkte i størrelsen, da de brede ringe ofte kræver, at man går en ringstørrelse op. 

 

Størrelsesguide til ringe

 

Brug din finger til at måle din ringstørrelse

Hvis du ikke har en ring at måle på, kan du bruge en anden metode til at finde din ringstørrelse. Tag en snor, et stykke papir eller et blødt målebånd og vikl det omkring fingeren, hvor du ønsker at bære ringen. Sørg for, at materialet sidder behageligt og hverken er for stramt eller for løst. Markér punktet, hvor enderne mødes, og mål længden med en lineal. Derefter tages snoren af, og du måler afstanden mellem stregerne. Hvis afstanden er 56 mm, betyder det, at din ringstørrelse er 56.

 

Find det rigtige ringmål

Uanset om du skal finde den rigtige ringstørrelse til mænd eller den perfekte ringstørrelse til kvinder, er det vigtigt at være opmærksom på, at ringstørrelser kan variere en smule afhængigt af faktorer som temperatur og tidspunkt på dagen. Derfor er det en god idé at måle fingeren på det tidspunkt, hvor du forventer at bære ringen mest. Hvis du stadig er usikker, kan du altid besøge en guldsmed, der har ekspertise i at tage præcise ringmål. Eller kom forbi BOLOU, vi står altid klar til at hjælpe dig. Du kan også læse vores blogindlæg om farvede ædelsten eller du kan finde alt du bør vide om diamanter.